Запушен канал е често срещан битов проблем, който, ако не е адресиран веднага, може да се превърне в грозна гледка. Да, мислим, че може да бъде точно “грозна гледка”, защото бавно оттичащата се мръсна вода ще остави следи по стените на вашата тоалетна, мивка, вана или друго.

Запушен канал може да се получи поради ред причини. Когато говорим за запушена мивка, парченца храна, лепкава мазнина или различни обелки, шлюпки и други подобни могат да образуват ужасна тапа, която буквално да препълни мивката ви. Докато, когато става въпрос за вана или душ кабина, коса и мъртва кожа могат да накарат водата да си остане при вас, а не да се придвижи по канала. Но най-коварният запушен канал в дома е този на тоалетната, няма спор. Подобна ситуация ще развали целия ви ден. Затова, когато е точно този канал, трябва да действаме бързо и ловко.

Отпушване на канали, аварийно отпушване

Но какво може да направим в подобна ситуация?

Разбира се, може да се обадите на PARAPORT Ltd., защото повече от 10 години компанията специализира в отпушване на канали за бита и индустрията. Но преди да позвъните, ви съветваме да пробвате някои от тестваните и често напълно достатъчни методи:

  1. Изсипете, течен или на гранули, препарат за отпушване, от този за гореща вода по-добре. Тубофло е най-популярната марка, но и друга подобна ще свърши работа. Този метод често е единственото решение, което ще е нужно. Препоръчваме да изсипете значително количество (поне 2 л) гореща вода и след това да оставите мивката да тече, за да сте напълно сигурни, че налепите са “заминали” по канала.
  2. Ако “прочистваща химия” не отпуши мивката или сифона, пробвайте с вакуумен инструмент. Полусфера, направена от гума, с дръжка отгоре – изглежда примитивно, но ви гарантираме, че е ефективен метод.  Ръчната вакуумна помпа ще създаде налягане, чрез което ще може да избутате създалата се тапа.
  3. Накрая, ако и това не помогне, преди да ни позвъните, вземете сонда змия. Прилича на дълга спирала с остър връх, която може да спуснете по канала. Накрайникът й е приспособен да прободе и захване всякаква маса от мръсотия и отпадъци.

Надяваме се да сме помогнали със съвет как да отпушите канал в домашни условия. Истината е, че всеки метод може да свърши работа, а понякога трябва да ги комбинирате. Но, ако не се получи или просто нямате време, ние сме насреща. Ще ви запазим час, ще ви посетим и ще отпушим канала бързо и чисто.

Научете повече за отпушване на канали.