ПОЧИСТВАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ

0897 842 995

Аварийно отводняване и почистване на шахти, мазета и всякакви ниски терени

Предлагаме услуга по отпушване, изпомпване и почистване на септични ями, изгребни ровове, каломаслоуловители, мазниноуловители и първични утаители на локални пречиствателни станции. С над 10 години опит и пълен арсенал от специализирана техника, вие може да сте спокойни, че ще се погрижим вашата септична яма дълго време да не напомня за себе си.

Септична яма е страхотно решение за къща, вила, дори цял квартал или село, където няма централизирана канализация. Но добрите решения изискват и добра поддръжка. А, септичната яма изисква постоянна, редовна и най-вече качествена поддръжка. Защото разликата между добре и зле поддържана септична яма може да ви коства спокойствието и насладата в двора или градината.

Със специализираните ни автомобили и висококачественото оборудване, вие може да се възползвате от услугата ни за аварийно отводняване на септични ями, но и на всякакви други терени. Преливането на септична яма се случва рядко, но когато се случи, положението става много неприятно, много бързо. Също при обилни дъждове, мазета и други сутерени могат да се наводнят, което е не по-малко неприятна ситуация. Но вие може да сте спокойни, че с PARAPORT Ltd. подобни обстоятелства ще бъдет туширани бързо и бюджетно

Ако нещата са спешни, позвънете ни веднага. Но също така, свържете се с нас, за да обсъдим вашия проект или да си определим график за регулярно обслужване на вашата септична яма, за да не се налага аварийно отводняване.

Аварийно отпушване на канали - София

ПОЧИСТВАНЕ НА СЕПРИЧНИ ЯМИ ОТ PARAPORT

За да ползвате септичната си яма възможно най-продължително, вие трябва да помогнете за процеса по утаяване. Това ще направите като добавите бактерии, които буквално изяждат и трансформират твърдите частици, които след това се утаяват на дъното. Така значително подобрявате пропускливостта и същевременно улеснявате почистването на септичната яма. А същинското почистване, което включва специализирана техника за изпомпване на утайката, отстраняване на налепи и дезинфекциране – всичко това оставете на нас.

Разбира се, ако конструкцията и почвата позволяват, вашата септична яма може да се ползва дълго без нужда от отводняване, особено ако сипвате разграждащи бактерии и не превишаване капацитета й. Но опитът ни показва, че повечето септични ями се нуждаят от периодично обслужване – изпомпване, почистване и дезинфекциране – за което, след като се свържете с нас, ще се погрижим.

Какво представлява септичната яма и как да я поддържате така, че сякаш не съществува?
Има няколко вида септични ями, в зависимост от това как са изградени и респективно как се почистват и отпушват.

1. Септична яма тип “суха-зидария” е популярен и стар метод за изграждане на подобна инсталация. Този вид има определена, по-голяма, водопропускливост поради конструкцията от свободно подредени камъни. Разбира се, колко вода се разнася от ямата зависи и от пропускливостта на почвата, в която е създадена.

2. Друг вид е изгребяемата септична яма, която, както наименованието й загатва, трябва да бъде редовно почиствана. Тази инсталация е съградена от бетон, което ще рече доста слаба водопропускливост. Затова и този вид трябва да се следи и обслужва съзнателно и редовно. Което не е никакъв проблем, ако ни се обадите и заедно създадем график за изпомпване на вашата септична яма.

3. Третият популярен вид е септична яма, която е и пречиствателна станция. Това става като сериозно количество аериран въздух се вкарва в ямата, за да ускори преработвателния процес и така на изхода й да тече вода, която, моля отбележи си, че е подходяща за поливане, но не и за битови нужди.

Почистване на септични ями – какво представлява септичната яма?

Преди да ви запознаем по-конкретно с нашите услуги за почистване на септични ями, нека да изясним накратко какво представлява една септична яма. Това е перфектно решение за къща, вила, квартал или дори населено място, където няма изградена централизирана канализация. Тя служи за пречистване на отпадните води и за гарантиране нормалния живот на хората на споменатите места. В същото време обаче септичната яма изисква редовна и качествена поддръжка. Ако подобна поддръжка не е налице, това е възможно да ви коства спокойствието и комфорта във вашия двор или градина.

Виж повече

Почистване на септични ями – какви разновидности съществуват?

Почистване на септични ями 1

Почистване на септични ями

 Три са главните разновидности септични ями – тип „суха зидария“, изгребяема и съчетание между септична яма и пречиствателна станция. Нека да разгледаме кои са отличителните характеристики на въпросните разновидности и какви методи за почистване на септични ями е възможно да се използват:

 1. Тип „суха зидария“ – това е традиционният тип септична яма, който се използва дълги години. Отличава се с конструкция от свободно подредени камъни, гарантиращи висока водопропускливост. Трябва обаче да се има предвид и пропускливостта на почвата, на чиято територия е изградена.
 2. Изгребяема септична яма – ако сте избрали този тип, е особено важно да правите редовно почистване на септични ями. Изгребяемите септични ями са изградени от бетон – материал, чиято водопропускливост е доста слаба. Така че при нередовен или неефективен процес на почистване на септични ями те много лесно се запушват и създават проблеми за обитателите.
 3. Съчетание между септична яма и пречиствателна станция – напоследък все по-популярни стават съоръженията, които са съчетание между септична яма и пречиствателна станция. Как се осъществява подобно съчетание? Посредством метода за почистване на септични ями, включващ вкарване в съоръжението на аериран въздух, който ускорява преработвателния процес. По този начин на изхода на съоръжението тече вода, която можете да използвате за поливане (но в никакъв случай не я употребявайте за битови нужди).

Как да изберете надеждни услуги за почистване на септични ями?

 Търсейки в интернет пространството, вероятно ще се натъкнете на много оферти за почистване на септични ями. Конкуренцията в сектора става все по-ожесточена, което е добре за вас като потребители, но в същото време трябва да сте наясно как да направите правилния избор. Ето на кои критерии е необходимо да отговаря избраната от вас фирма за почистване на септични ями:

 • фирма за почистване на септични ями: да има опит и положителна репутация – на първо място се насочете към фирми с опит. Не е добра идея за почистване на септични ями да се доверявате на фирма, която е нова в бранша и сега стартира дейността си. Всяка допусната грешка в рамките на процеса по почистване на септични ями може да доведе до сериозни последствия за обитателите на съответния обект. Освен опит, набелязаната от вас фирма за почистване на септични ями трябва да притежава положителна репутация на пазара и особено сред клиентите, на които е предоставяла подобни услуги.
 • фирма за почистване на септични ями: да разполага с необходимата апаратура – за да може дадена фирма да предоставя първокласни услуги за почистване на септични ями, тя трябва да разполага с необходимата апаратура за тази цел. Апаратура, която отговаря на последните стандарти в бранша. Апаратура, която позволява процеса по почистване на септични ями да протича максимално гладко, а резултатите от него да бъдат възможно най-високи.
  Почистване на септични ями 2

  Надеждни услуги за почистване на септични ями

 • фирма за почистване на септични ями: цените й да са достатъчно конкурентни – няма как цените да не са съществен фактор при избора на оферти за почистване на септични ями. Съветваме ви да сравните цените на поне няколко фирми, за да можете да направите точен и адекватен избор по отношение на този фактор. Преди всичко обаче трябва да се уверите, че срещу заплащането на въпросните цени ще получите услуги за почистване на септични ями с желаното качество.
 • фирма за почистване на септични ями: бърз и лесен контакт – понякога положението с вашите съоръжения може да е наистина сериозно и навременното получаване на услуги за почистване на септични ями да бъде от ключово значение. Така че е хубаво да се насочите към фирма за почистване на септични ями, предоставяща възможност за бърз и лесен контакт, и реагираща своевременно на клиентските заявки.

Почистване на септични ями – защо да се доверите на PARAPORT Ltd.?

PARAPORT Ltd. е фирма, чиято основна дейност е свързана с предоставяне на услуги по отпушване на канали и канализационни системи, почистване на септични ями, изграждане и ремонт на ВиК мрежи. Услугите ни са достъпни както на територията на София, така и в останалата част от страната. Вижте няколко основателни причини да се доверите именно на нас при нужда от почистване на септични ями:

Почистване на септични ями 3

Почистване на септични ями – доверете се на PARAPORT Ltd.

Почистване на септични ями от PARAPORT Ltd.:  Притежаваме необходимия опит и апаратура – вече над 10 години предоставяме услуги за почистване на септични ями. Знаем как да се справим, независимо за кой тип септична яма става въпрос и какви проблеми са налице при нея. Освен това притежаваме апаратура, която отговаря на последните стандарти в бранша и гарантира максимално ефективно почистване на септични ями.

Почистване на септични ями от PARAPORT Ltd.:  Предоставяме на клиента изгодни цени –  цените ни са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на потребителите и бизнеса. Можете да бъдете сигурни, че при нас ще намерите оптималното съотношение между качество и цена за услугата почистване на септични ями.

 Почистване на септични ями от PARAPORT Ltd.:  Работили сме с множество реномирани клиенти – фирма PARAPORT Ltd. разполага с безупречна репутация на пазара. Сред реномираните клиенти, които са се доверили на нашите услуги, са Столична община, Софийска вода, Държавна агенция за бежанците към МС, Министерство на здравеопазването, ВиК Велинград и т.н.

Почистване на септични ями от PARAPORT Ltd.:  Реагираме своевременно – реагираме своевременно на клиентските заявки, защото знаем колко е важно съответното почистване на септични ями да се извърши в необходимите срокове. Едно телефонно обаждане е достатъчно, за да заявите и получите желаните услуги за почистване на септични ями.

Почистване на септични ями – какво представлява септичната яма?

Почистване на септични ями – какви разновидности съществуват?

Как да изберете надеждни услуги за почистване на септични ями?

Почистване на септични ями – защо да се доверите на PARAPORT Ltd.?